1. Tipy na dobroty
  2. Marokánky
Marokánky

Marokánky

  • Ingredience:
  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 40 g másla
  • 100 g medu
  • 50 g sušených švestek
  • 50 g sušených meruněk
  • 20 g sušených datlí
  • 30 g mandlí
  • 20 g lískových oříšků
  • vysokoprocentní čokoláda


Postup: 
​​​​​​​Nejprve si pánvi rozpustíme mléko, máslo a med. Mezitím si na druhé pánvi orestujeme nasucho vločky společně s nasekanými oříšky.Na malé kousky nakrájené švestky, datle a meruňky a přidáme k tekuté směsi na pánvi. Vše důkladně promícháme.Nakonec přidáme vločky s oříšky, vše opět promícháme a odstavíme. Necháme 5 minut vychladnout a poté tvoříme marokánky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 stupních asi 20 minut. Než se marokánky upečou, rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu. Nakonec jednotlivé marokánky polijeme čokoládou a necháme vychladnout.