1. Tipy na dobroty
  2. Vafle
Vafle

Vafle

Ingredience:

200 g hladké špaldové mouky

100 g polohrubé mouky

75 g moučkového cukru

špetka soli

1 balení prášku do pečiva (kypřící prášek)

500 ml mléka

100 g rozpuštěného másla

2 vejce

Postup:
V kastrůlku si necháme rozehřát máslo. Ve větší míse smícháme všechny sypké suroviny (mouku, cukr, sůl a kypřící prášek) a přilijeme rozehřáté máslo, mléko a celá vejce. Na elektrickém šlehači zvolíme mírný stupeň a vše vyšleháme do hladkého řídkého těsta.Vaflovač není nutné pomazávat a promašťovat. Díky tomu, že je v těstě máslo, se nemusíte bát připálení. Hned tedy začneme nalévat těsto a péci dozlatova (doba pečení záleží na výkonu vaflovače).