Ingredience:
Na korpus:
200 g mleté vločky Dobré z ovsa
100 g másla
60 g cukru
špetka soli
Náplň:
500 g tučného tvarohu
3 vejce
100 g cukru
2 lžíce lučiny
1 lžíce vanilkového pudinku
vanilkový extrakt
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Nejprve si připravíme dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mleté vločky, cukr, špetku soli a rozpuštěné máslo, až vznikne kompaktní směs. Tu pak rovnoměrně namačkáme na dno formy i její stěny, aby nám vytvořila pevný korpus. Mezitím co si budeme připravovat náplň, dáme korpus vychladit do lednice.V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, vejci, lučinou, vanilkovým extraktem, pudinkovým práškem a citronovou šťávou, dokud nevznikne hladký krém. Náplň nalijeme na vychlazený ovesný korpus a cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 50–60 minut, dokud náplň neztuhne a povrch nezačne lehce zlátnout. Dortovou formu můžeme také obalit alobalem a cheesecake péct v troubě ponořený v nádobě s vodou.Po upečení necháme koláč úplně vychladnout a ideálně ještě několik hodin odpočinout v lednici. Před podáváním cheesecake dozdobíme čerstvým ovocem.