1. Tipy na dobroty
  2. Tvarohový cheesecake s ovesným korpusem
Tvarohový cheesecake s ovesným korpusem

Tvarohový cheesecake s ovesným korpusem

Ingredience:

Na korpus:

200 g mleté vločky Dobré z ovsa

100 g másla

60 g cukru

špetka soli

Náplň:

500 g tučného tvarohu

3 vejce

100 g cukru

2 lžíce lučiny

1 lžíce vanilkového pudinku

vanilkový extrakt

1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Nejprve si připravíme dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mleté vločky, cukr, špetku soli a rozpuštěné máslo, až vznikne kompaktní směs. Tu pak rovnoměrně namačkáme na dno formy i její stěny, aby nám vytvořila pevný korpus. Mezitím co si budeme připravovat náplň, dáme korpus vychladit do lednice.V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, vejci, lučinou, vanilkovým extraktem, pudinkovým práškem a citronovou šťávou, dokud nevznikne hladký krém. Náplň nalijeme na vychlazený ovesný korpus a cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 50–60 minut, dokud náplň neztuhne a povrch nezačne lehce zlátnout. Dortovou formu můžeme také obalit alobalem a cheesecake péct v troubě ponořený v nádobě s vodou.Po upečení necháme koláč úplně vychladnout a ideálně ještě několik hodin odpočinout v lednici. Před podáváním cheesecake dozdobíme čerstvým ovocem.