1. Snídaně a svačinky
  2. ​​​​​​​KEFÍROVÉ LÍVANCE Z OVESNÝCH VLOČEK
​​​​​​​KEFÍROVÉ LÍVANCE Z OVESNÝCH VLOČEK

​​​​​​​KEFÍROVÉ LÍVANCE Z OVESNÝCH VLOČEK

Ingredience:

1/2 lžičky sušené citronové kůry nebo 1 lžička čerstvé

cca 150 g oloupaného banánu

1 vejce

ghí na opékání

200 g bezlepkových ovesných vloček Bonavita

1 lžička perníkového koření 

2 špetky soli 

500 g kefíru

Na podávání: marmeláda, zakysaná smetana atp.

Video k receptu od Marii Froydové najdete zde.

Postup: 

Ovesné vločky osolíme a smícháme s kefírem, zakryjeme utěrkou a necháme do druhého dne, nejlépe 24 hodin, při pokojové teplotě fermentovat. Druhý den přidáme vajíčko, rozmačkaný vyzrálý banán. Ochutíme perníkovým kořením, citronovou kůrou a necháme 10 minut odležet. Opékáme na přepuštěným másle z obou stran dozlatova. Lívance chutnají samotné, ale s dobrým džemem a zakysanou smetanou nemají konkurenci.