Ingredience:
1/2 lžičky sušené citronové kůry nebo 1 lžička čerstvé
cca 150 g oloupaného banánu
1 vejce
ghí na opékání
200 g bezlepkových ovesných vloček Bonavita
1 lžička perníkového koření
2 špetky soli
500 g kefíru
Na podávání: marmeláda, zakysaná smetana atp.
Video k receptu od Marii Froydové najdete zde.
Postup:
Ovesné vločky osolíme a smícháme s kefírem, zakryjeme utěrkou a necháme do druhého dne, nejlépe 24 hodin, při pokojové teplotě fermentovat. Druhý den přidáme vajíčko, rozmačkaný vyzrálý banán. Ochutíme perníkovým kořením, citronovou kůrou a necháme 10 minut odležet. Opékáme na přepuštěným másle z obou stran dozlatova. Lívance chutnají samotné, ale s dobrým džemem a zakysanou smetanou nemají konkurenci.