Ingredience:
2 ks lilku
1/2 lžičky římského kmínu (rozdrtit)
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mleté uzené papriky
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citrónu
4 lžíce olivového oleje
chilli paprička (volitelné)
sůl a pepř
Dopoporučujeme podávat s minitopinkami, knäckebrotem s restovanou cibulí nebo s knäckebrotem s rajčaty a sýrem.
Recept pro Bonavitu vymyslel a uvařil Pavel Švec, soutěžící z pořadu Masterchef.
Postup:
Nejprve podélně rozpulte lilky a osolte je. Zapněte troubu na 230°C a asi 35 minut lilky pečte. Po vyjmutí z trouby je nechte vychladnout a potom je vydlabejte. Dužinu dejte do mixéru a dále k ní přihoďte: česnek, šťávu z citrónu, špetku chilli, koriandr, římský kmín, olivový olej a uzenou papriku – všechno rozmixujte do hladka. Na závěr pokapejte olivovým olejem a podávejte s minitopinkami, knäckebroty a dalšími pekařskými výrobky od Bonavity.