Ingredience:
100 g sójových kostek
2 lžíce sezamového oleje
5 g čerstvého zázvoru
červená paprika
cuketa
mrkev
čerstvá nať koriandru
mladá cibulka na dozdobení
sušené chilli, sůl, sezam
Zálivka:
50 ml sójové omáčky
25 ml rýžového nebo vinného octa
1 lžíce medu
2 lžíce kukuřičného škrobu
prolisovaný stroužek česneku
Postup:
Sójové kostky vaříme se zeleninovým bujónem podle základního návodu na přípravu. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, sůl, špetku chilli a 1-2 minuty restujeme při nízké teplotě. Přidáme uvařené, scezené a vyždímané sójové kostky, nakrájenou zeleninu a restujeme do křupava asi 3-4 minuty a promícháváme. Ve sklenici si smícháme všechny ingredience na zálivku, kterou zalijeme sojové kostky a na střední teplotě restujeme asi 2-3 minuty za stálého míchání. Podáváme s rýží. Sójové kostky dozdobíme nasekanou koriandrovou natí, na kolečka nakrájenou mladou cibulkou a sezamem.