1. Hlavní jídla
  2. recepty ze sójového masa
  3. Plněné papriky po toskánsku
Plněné papriky po toskánsku

Plněné papriky po toskánsku

Ingredience

100 g sójového granulátu
2 kostky bujonu
1l vody na základní přípravu
4 paprikové lusky
100 g šunky
1 větší cibule
50 g vařené rýže
100 g másla
150 g strouhaného sýra
2 vejce
petrželka
sůl, mletý pepř

Postup:
100 g sójového granulátu vsypeme do 1 l vroucí osolené vody (nebo vody s bujonem) a vaříme 3-5 minut v otevřené nádobě. Nálev slijeme, granulát necháme okapat, popř. lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vychladlý granulát a nadrobno nakrájenou šunku, opepříme a osmahneme. Odstavíme z ohně, přidáme vařenou rýži, vejce, sekanou petrželku a sýr a dobře promícháme. Hmotou naplníme očištěné paprikové lusky, vložíme do máslem vymazané ohnivzdorné mísy, přelijeme rozehřátým máslem a pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Podáváme s brambory nebo chlebem.