1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Banánové lívanečky
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Ingredience na cca 10 kusů:

2 menší zralé banány

4 lžíce mletých ovesných vloček Dobré z ovsa

2 lžíce strouhaný kokos

3 ks vejce

1 lžíce bílého jogurtu

½ lžičky kypřicího prášku do pečiva

½ lžičky mleté skořicešpetka soli

Malinový rozvar:

mražené či čerstvé maliny – 2 větší hrsti

1 lžíce javorového sirupu

Postup:

Všechny ingredience na lívance vložíme do mixéru a promixujeme v hladké kompaktní těsto. Těsto by se mělo lehce rozlít na pánvi. Pokud bude hodně řídké, přidáme trochu vloček. Pokud bude hodně husté, přidáme vodu nebo mléko. Na pánvi si na středním plameni rozpálíme trochu kokosového oleje a lívanečky opékáme z obou stran dozlatova. 

Pro přípravu malinového rozvaru dáme do kastrůlku zamražené či čerstvé maliny (pokud použijeme čerstvé, podlijeme je trochou vody), přidáme javorový sirup a 10 minut povaříme na mírném plameni. 

Hotové lívance namažeme oblíbenou marmeládou nebo ořechovým máslem, naskládáme na sebe, přelijeme malinovým rozvarem a podáváme.