1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Zapečené slané ovesné vločky
Zapečené slané ovesné vločky

Zapečené slané ovesné vločky

  • Ingredience:
  • 100 g ovesných vloček Bonavita
  •  90 g ricotty
  •   2 vejce
  • 150 ml mléka
  •   7 g sušených rajčat
  •   3 plátky prosciutto
  •   1 lžička koření provensálské bylinky
  •   rukola
  •   sůl
  •   kapka olivového oleje

Postup: 
Nejprve si smícháme ovesné vločky, ricottu, vejce a mléko. Necháme 5 minut odstát, aby nám směs zhoustla. Mezitím si sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme ke směsi. Poté přidáme provensálské bylinky a sůl. Důkladně promícháme. Připravíme si zapékací misku, kterou si vymažeme olivovým olejem a nalijeme do ní připravenou směs. Ovesnou kaši dozdobíme prosciuttem, můžeme přidat i křepelčí vajíčka. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut.
​​​​​​​Po upečení přidáme čerstvou rukolu.