5 minut příprava /24 hodin fermentování /30 minut dochucení a smažení 18 - 20 minut
Ingredience:
200 g celozrnných bezlepkových ovesných vloček
500 g kefíru
150 g eidamu nebo goudy
1 vejce
1 lžička sladké mleté papriky
2 stroužky česneku
hrst sušené majoránky
sůl
ghí na opékání
Video k receptu od Marii Froydové můžete zhlédnout zde.
Postup:
Ovesné bezlepkové celozrnné vločky smícháme s kefírem a dvěma špetkami soli, zakryjeme utěrkou a necháme do druhého dne, nejlépe 24 hodin, při pokojové teplotě fermentovat. Druhý den přidáme vajíčko, česnek utřený se solí, nastrouhaný sýr, mletý pepř, majoránku a papriku. Vše dobře promícháme a necháme 10 minut odležet. Opékáme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Lívance chutnají samotné, ale výborné jsou i s chilliádou nebo chutney.