1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Slaná varianta lívanečků s ovesnými vločkami
Slaná varianta lívanečků s ovesnými vločkami

Slaná varianta lívanečků s ovesnými vločkami

5 minut příprava /24 hodin fermentování /30 minut dochucení a smažení 18 - 20 minut

Ingredience:

200 g celozrnných bezlepkových ovesných vloček 

500 g kefíru

150 g eidamu nebo goudy

1 vejce

1 lžička sladké mleté papriky

2 stroužky česneku

hrst sušené majoránky

sůl

ghí na opékání

Video k receptu od Marii Froydové můžete zhlédnout zde.

Postup: 

Ovesné bezlepkové celozrnné vločky smícháme s kefírem a dvěma špetkami soli, zakryjeme utěrkou a necháme do druhého dne, nejlépe 24 hodin, při pokojové teplotě fermentovat. Druhý den přidáme vajíčko, česnek utřený se solí, nastrouhaný sýr, mletý pepř, majoránku a papriku. Vše dobře promícháme a necháme 10 minut odležet. Opékáme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Lívance chutnají samotné, ale výborné jsou i s chilliádou nebo chutney.