Ingredience:
2 vejce
2 lžíce (cca 60 g) tvarohu nebo jogurtu
sladidlo podle chuti (např. 1–2 lžíce medu)
1 středně velkou nastrouhanou mrkev
1 menší nastrouhané jablko nebo ½ banánu
60 g ovesné mouky (pomleté celé vločky)
30 g jemných vloček (nepomletých)
20 g mletých mandlí nebo proteinu (ideálně příchuť vanilka nebo skořice)
1 lžička perníkového koření
1-2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
cca 50 ml mléka (dle konzistence těsta)
volitelně navíc: kousky čokolády, rozinky, ořechy nebo pomerančová kůra
Video k receptu od Kristýny Zgaburové si můžete pustit zde.
Postup:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto. Pečeme při 170 °C asi 35–40 minut, dokud nezíská zlatavou kůrku a krásně nevoní po perníku. Před pečením ještě doporučujeme posypat těsto skořicí a kokosovým cukrem. Skvěle chutná samotný nebo s tvarohovým krémem dochuceným medem, vanilkou a ořechovým máslem navrch!