1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. ​​​​​​​Mrkvovo – jablečný chlebík bez lepku
​​​​​​​Mrkvovo – jablečný chlebík bez lepku

​​​​​​​Mrkvovo – jablečný chlebík bez lepku


Ingredience: 

2 vejce

2 lžíce (cca 60 g) tvarohu nebo jogurtu

sladidlo podle chuti (např. 1–2 lžíce medu)

1 středně velkou nastrouhanou mrkev

1 menší nastrouhané jablko nebo ½ banánu

60 g ovesné mouky (pomleté celé vločky)

30 g jemných vloček (nepomletých)

20 g mletých mandlí nebo proteinu (ideálně příchuť vanilka nebo skořice)

1 lžička perníkového koření

1-2 lžičky skořice

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžíce kakaa

cca 50 ml mléka (dle konzistence těsta)

volitelně navíc: kousky čokolády, rozinky, ořechy nebo pomerančová kůra

Video k receptu od Kristýny Zgaburové si můžete pustit zde.


​​​​​​​Postup:

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto. Pečeme při 170 °C asi 35–40 minut, dokud nezíská zlatavou kůrku a krásně nevoní po perníku. Před pečením ještě doporučujeme posypat těsto skořicí a kokosovým cukrem. Skvěle chutná samotný nebo s tvarohovým krémem dochuceným medem, vanilkou a ořechovým máslem navrch!