1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Ovesná kaše se žampióny a vejcem
Ovesná kaše se žampióny a vejcem

Ovesná kaše se žampióny a vejcem

​​​​​​​​​​​​​​Ingredience

Na kaši:

150 g jemných ovesných vloček

1 lžička olivového oleje

300–400 ml vody (nebo dle potřeby)

sůl, čerstvě mletý pepř

50 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra

Na žampionovou směs:

2 lžíce olivového oleje

1 šalotka (najemno)

1 stroužek česneku (utřený)

100–150 g žampiónů (nakrájených na plátky)

1 lžička sušeného rozmarýnu (nebo čerstvý)

jarní cibulka nebo pažitka na ozdobu


Postup

Příprava ovesné kaše:
Vločky zalij vodou (cca 300–400 ml), osol a opepři, a vař do změknutí. Míchej, aby se nepřichytily. Po dovaření vmíchej strouhaný sýr a nech chvíli dojít pod pokličkou.

Žampionová směs:
Na pánvi rozehřej olej, přidej šalotku a krátce orestuj. Přidej česnek, žampiony a rozmarýn. Smaž asi 8 minut do zlatova.

Do misek rozděl kaši, navrch dej žampionovou směs, přidej vejce vařené na měkko. Ozdob nasekanou jarní cibulkou nebo pažitkou. Podle chuti zakápni lehce sojovou omáčkou.