Ingredience na těsto - 10 ks:
200 g ovesných bezlepkových jemných vloček
100 g cukru krystal
50 g změklého másla
50 ml plnotučného mléka
125 g tučného tvarohu
100 g nahrubo nastrouhaného jablíčka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice1 lžička vanilkové pasty
špetka soli
Ingredience na drobenku:
60 g ovesných bezlepkových celých vloček
20 g cukru moučka
40 g změklého másla
1 lžička skořice
Recept pro Bonavitu připravila Eva Tomišková (IG: mama_v_zastere)
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Do misky si dejte jemné vločky Bonavita, přidejte cukr, vejce, prášek do pečiva, skořici, vanilkovou pastu, sůl, máslo, tvaroh, mléko a nahrubo nastrouhané jablíčko a vše dobře promíchejte. Těstem naplňte muffinové košíčky – vychází asi na 10 ks. Poté připravte drobenku z celých bezlepkových vloček Bonavita, másla, cukru a skořice – vše zlehka spojte špičkami prstů. Drobenkou poté posypte těsto v muffinech, můžete maličko zatlačit do těsta, aby po upečení drobenka na těstě hezky držela. Dejte péct přibližně 40 min dozlatova.