Ingredience (na 3-4 porce):
Na korpus:
2 banány
200 g jemných ovesných vloček (bezlepkové jemné vločky)
60 g vanilkového proteinu (volitelně)
lžička kypřícího prášku
350 ml podmáslí
Nahoru:
100 g malin, borůvek nebo jiného lesního ovoce
150 g řeckého jogurtu se lžičkou javorového sirupu
Postup:
Nejprve rozmačkejte banány na kaši. Přidejte ovesné vločky, vanilkový protein, kypřicí prášek a podmáslí. Vše důkladně promíchejte do hladké směsi. Těsto přesuňte do čtvercové formy o velikosti cca 20 × 20 cm a rovnoměrně uhlaďte. Ovoce krátce povařte a lžící naneste na povrch těsta na hromádky jako na šachovnici. Do volných míst stejným způsobem přidejte lžičky jogurtu. Pomocí špejle nebo obrácené lžičky lehce propojte ovocné a jogurtové hromádky cik-cak pohybem – vytvoří se mramorový efekt. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30–35 minut.
Recept pro Bonavitu připravila Marcela Kudrnová.