1. Tipy na dobroty
  2. dezerty a koláče
  3. Pečená ovesná kaše ​​​​​​​​​​​​​​s malinovo-jogurtovou polevou
Pečená ovesná kaše ​​​​​​​​​​​​​​s malinovo-jogurtovou polevou

Pečená ovesná kaše ​​​​​​​​​​​​​​s malinovo-jogurtovou polevou

​​​​​​​​​​​​​​

Ingredience (na 3-4 porce):

Na korpus:

2 banány

200 g jemných ovesných vloček (bezlepkové jemné vločky)

60 g vanilkového proteinu (volitelně)

lžička kypřícího prášku

350 ml podmáslí

Nahoru:

100 g malin, borůvek nebo jiného lesního ovoce

150 g řeckého jogurtu se lžičkou javorového sirupu

Postup:

Nejprve rozmačkejte banány na kaši. Přidejte ovesné vločky, vanilkový protein, kypřicí prášek a podmáslí. Vše důkladně promíchejte do hladké směsi. Těsto přesuňte do čtvercové formy o velikosti cca 20 × 20 cm a rovnoměrně uhlaďte. Ovoce krátce povařte a lžící naneste na povrch těsta na hromádky jako na šachovnici. Do volných míst stejným způsobem přidejte lžičky jogurtu. Pomocí špejle nebo obrácené lžičky lehce propojte ovocné a jogurtové hromádky cik-cak pohybem – vytvoří se mramorový efekt. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30–35 minut.

Recept pro Bonavitu připravila Marcela Kudrnová.