1. Snídaně a svačinky
  2. cereálie
  3. Francouzský toast s Corn flakes
Francouzský toast s Corn flakes

Francouzský toast s Corn flakes

  • Ingredience: 
  • 15 g Corn flakes
  • 2 ks celozrnný toastový chleba
  • 15 ml javorového sirupu
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • Špetka perníkového koření
  • Lžička másla
  • 100 g polotučného tvarohu
  • Kůra z bio citronu
  • Ovoce a čokoláda na dozdobení


Postup:
Nejprve si pomocí vidličky rozkvedláme vejce s mlékem. Poté přidáme javorový sirup a perníkové koření. Vše smícháme.
Toastový chléb v této směsi obalíme z obou stran.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a toasty opečeme z obou stran.
Mezitím si připravíme tvarohovou směs. Smícháme tvaroh, trošku kůry z bio citronu a kdo má rád sladší tak přidá ještě trošku javorového sirupu. Vše smícháme.
Toast servírujeme s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou. Nezapomeneme přidat Corn flakes, které jídlu dodají křupavý element.​​​​​​​​​​​​​​